ga terug naar de NAGO homepage   NIEUWS

Het NAGO werkt nauw samen met een groot aantal instellingen dat zich bezighoudt met het erfgoed vormgeving. Het NAGO heeft onder meer contact met de BNO, Stichting Premsela, het ReclameArsenaal, het RKD, en met Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam. Daarnaast onderhoudt het NAGO goede relaties met alle erfgoedinstellingen waar zij archieven onderbrengt: Stadsarchief Amsterdam, het Gemeentearchief van Den Haag en van Rotterdam, het Stedelijk Museum Amsterdam, de UB van Amsterdam, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis / Persmuseum, en het Graphic Design Museum De Beyerd Breda.

Samen met het Graphic Design Museum en de UvA heeft het NAGO het project Ontwerp: NL ontwikkeld. Dit project is opgezet vanuit de behoefte om het grafisch-vormgevingserfgoed zichtbaarder te maken. Het zal resulteren in diverse tentoonstellingen, publicaties, debatten en seminars. De basis voor al deze presentaties wordt geleverd door de vormgevingsarchieven die het NAGO beschrijft en toegankelijk maakt.

Een andere instelling waarmee het NAGO samenwerkt is het Geheugen van Nederland. Deze instelling houdt zich bezig met de digitalisering van het Nederlands cultureel erfgoed. Het doel is om de vaak verborgen collecties van erfgoedinstellingen digitaal bijeen te brengen om op die manier het Nederlandse erfgoed zichtbaarder en toegankelijker te maken. Het NAGO werkt mee aan het programma van het Geheugen van Nederland door materiaal uit het archief van Total Design aan te leveren.